Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

12. 10. 2011 5:28
k čemu tedy ty kredity slouží?

Na jedné straně se píše,že  k získání opakovaných termínů o zkoušku.Už to je tvrdé, že na zkoušku je pouze jeden pokus (z reportáže jsem měl dojem že jde až o ten úplně poslední, děkanský),ale což.Teď se dočítám, že se kredity platí i zápisy do předmětů. To pak nějak ztrácí logiku-na jedné straně jsou studenti "ekonomicky " stimulováni tím že kredity mohou ušetřit tím  zkouškou na první pokus,na straně druhé, jimi musí platit předměty,čím náročnější,tím dráž.Neboli-škola zase (opět ekonomicky) stimuluje studenty k tomu aby ty "kreditově drahé" předměty obcházeli a študovali něco lehčího a levnějšího? A nebo jsou tyhle předměty "povinné",a student prostě musí vyčerpat své kredity,aniž může o čemkoliv rozhodovat?

A vrchol co se dočítám,že vlastně ani ty nakoupené kredity neplatí rovnou(co jsem nakoupil to můžu použít),ale student je musí (patrně na studijním) směnit na "vlastní" v oficiálním kurzu 10:1 .  

Tak si říkám,co to tam na té škole učí za ekonomii?Socialistické hospodářství?

0 0
možnosti

hph

11. 10. 2011 22:27
Když už článek začíná datem 4. 10.,

nedá mi nezeptat se: proč jeho sepsání trvalo týden? :) Jako člověk, který neviděl reportáž a nestudoval VŠE (takže nechápe, o co jde - jde čistě o možnost vyměnit nějaké poukázky za opravný termín, případně prodat nespotřebované?) bych uvítala víc základních informací.

Jinak gratuluju ke ztrátě naivity, že si "média" nepřekrucují fakta ke svým účelům. To to trvalo.

0 0
možnosti

tuana

11. 10. 2011 22:00
jo,Prima

Ladislav Hruška                                              televize Prima...vždy se těším na jeho dramatické vystoupení,on si vzal za vzor Novu,nebo je tragéd od narození:-)

0 0
možnosti

Svatej Utřinos

11. 10. 2011 22:46
Re: jo,Prima

Hruška je můj favorit!!! Bohužel, pro formu se nikdy nedokážu soustředit na obsah.... ;-D

0 0
možnosti

killing.dream

11. 10. 2011 21:47
Kolego národohospodáři

Máte ode mě karmu, ač jste mi vyfoukl téma ;-D

0 0
možnosti

Kikusica

11. 10. 2011 13:46
ferovejsi system

S myslienkou celeho clanku o tom ze TV Prima sa vlastne len snazila najst nejaku skandaloznu senzaciu a pritom neopravnene zdiskreditovala NF VSE suhlasim.

Jedine co mi v tomto clanku nesedi je cast, ze " Dle mého názoru je systém kreditových poukázek nejen férovější a transparentnější, než systém používaný ostatními fakultami".

Ferovejsi je velmi relativny pojem. Na ostatnych fakultach je mozno pridelovanie dalsich kreditovych poukazok subjektivna zalezitost, no prihliada sa tam na kazdeho jedneho studenta osobitne, a pripady sa jednotlivo studuju. Dalsie kredity studenti dostanu len vo vynimocnych pripadoch, kedy je to naozaj opravnene, kdezto na NF si student moze cele skuskove hrat packamana a potom mu staci si dat par telocvikou navyse, odist na semester na freemovra prec alebo si v lete na par zvysnych poukazok zarobit. Na inej fakulte by takyto student neobstal a musel by opakovat rocnik, takze nazvat to ako ferovejsi system mi nepride uplne spravne.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS